Pravila privatnosti

  1. Početna
  2. /
  3. Pravila privatnosti

Opći uvjeti poslovanja

PRAVILA PRIVATNOSTI INOVA OBJEKTI d.o.o.
(u primjeni od 17.6.2022.)

1. Uvod
Pravila privatnosti opisuju način na koji društvo INOVA OBJEKTI d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Rudeška cesta 16, OIB 89612147157 (dalje u tekstu: Društvo) postupa s osobnim podacima koje ste nam dostavili tijekom korištenja web stranice https://www.cityparkzelina.hr/ (dalje: web stranica)
Radi izbjegavanja bilo kakve sumnje, kada Društvo zaprima osobne podatke koje ste pružili tijekom korištenja web stranice Društva, ono se smatra voditeljem obrade tih osobnih podataka. Pravila privatnosti primjenjuju se neovisno o tome upotrebljavate li računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi uređaj da biste pristupili našim uslugama. Važno je da pozorno pročitate ova Pravila privatnosti jer svaki put kada upotrebljavate naše usluge pristajete na uvjete opisane u ovim Pravilima. Ako ne prihvatite uvjete opisane u ovim Pravilima, odnosno ne date privolu za obradu osobnih podataka, nećete moći upotrebljavati usluge na našoj stranici. Druge pravne posljedice u slučaju odbijanja pružanje osobnih informacija ne postoje. Ova pravila privatnosti napisana su u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te Uredbe o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka, SL L 119, 04.05.2016.)

2. Koje podatke prikupljamo o Vama
Pod osobnim podacima koje prikupljamo i obrađujemo od Vas smatraju se osobni podaci koje nam izravno pružite u vezi s uslugama na našoj web stranici. Pritom uvijek prikupljamo i obrađujemo samo one podatke koji su nužni za postizanje određene zakonite svrhe, te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.
Ti podaci mogu uključivati:
• ime i prezime,
• adresu elektroničke pošte,
• kućnu adresu
• telefonski broj
• podatke o Vašoj trenutnoj lokaciji

Društvo prikuplja neke ili sve od gore navedenih osobnih podataka isključivo temeljem Vaše privole. Pod privolom se smatra dobrovoljno, posebno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želje kojom se, izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom, daje pristanak za obradu osobnih podataka u određene svrhe. Napominjemo da ste u mogućnosti povući Vašu privolu u svakom trenutku, no od trenutka povlačenja pa nadalje nećete biti u mogućnosti koristiti usluge dostupne na web stranici. Privola se povlači putem obavijesti Društvu, odnosno pritiskom na poveznicu „Odjava“ u našem biltenu (newsletteru).

3. Svrha prikupljanja i obrade Vaših podataka
Društvo prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi Vam pružilo usluge koje tražite, kao što je primanje biltena (newslettera), organiziranje različitih nagradnih igara i sl. Podatke prikupljamo i obrađujemo u marketinške svrhe kako bi Vam ponudili prilagođen sadržaj i oglašavanje te radi shvaćanja načina na koji upotrebljavate naše usluge tako da možemo poboljšati Vaše korisničko iskustvo.
Društvo prikupljene informacije neće koristiti radi automatiziranog donošenja odluka, što uključuje uporabu osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem.

4. Dijeljenje osobnih podataka koje ste nam pružili Društvo se obvezuje čuvati osobne podatke koje ste nam pružili u tajnosti, te ih
neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje što uključuje treće strane u drugim zemljama i međunarodne organizacije, niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Međutim, Društvo može dijeliti sve ili neke od osobnih podataka koje prikupi s pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, u slučajevima koji su propisani zakonom.

5. Razdoblje prikupljanja osobnih podataka koje ste nam pružili Vaše ćemo podatke prikupljati i obrađivati sve dok koristite naše usluge i sve dok niste povukli privolu za obradu osobnih podataka koje ste nam pružili.

6. Vaša prava (pristup, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prenosivost podataka, prigovor)

6.1. Pravo na pristup podacima – od nas možete zatražiti pristup Vašim osobnim podacima, odnosno imate pravo dobiti informaciju obrađujemo li osobne podatke koji se odnose na Vas
6.2. Pravo na ispravak – ako su osobni podaci koji se odnose na Vas netočni, imate pravo (bez nepotrebnog odgađanja) ishoditi ispravak tih podataka, kao i dopuniti ih ako su isti nepotpuni
6.3. Pravo na brisanje – imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja i pod uvjetima navedenim u važećim propisima o zaštiti podataka
6.4. Pravo na ograničenje obrade – imate pravo ishoditi ograničenje obrade osobnih podataka pod uvjetima navedenim u važećim propisima o zaštiti podataka
6.5. Pravo na prenosivost podataka – imate pravo zaprimiti osobne podatke koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane. Ako je to tehnički izvedivo, imate pravo na izravni prijenos Vaših osobnih podataka drugome voditelju obrade;
6.6. Pravo na prigovor – u svakom trenutku imate pravo na temelju svoje posebne situacije uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koje ste nam pružili. U tom slučaju više ne smijemo obrađivati osobne podatke osim ako dokažemo da postoji uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. Ako se osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga u svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe takvog marketinga To uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom. Ističemo da u slučaju da se protivite obradi za potrebe izravnog marketinga, Vaši osobni podaci više se ne smiju obrađivati u takve svrhe.

7. Kolačići
Kolačići (cookies) su datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše web stranice. To omogućuje našoj stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg pregledavanja web stranice. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ treba nam vaša privola.
Korištenjem ove web stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Kolačići nisu povezani sa neželjenim porukama ili tzv. spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.
Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem Internet pregledniku.
Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

8. ZAŠTITA PODATAKA
Zaštitom podataka štite se sve informacije koje posjetitelji web stranice dostavljaju kada koriste web stranicu. Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu, odnosno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona/mobitela i sl.).
Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba
logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.
Društvo se obvezuje da neće zloupotrebljavati vaše osobne podatke niti ih bez Vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon. Društvo neće koristiti podatke za promotivne aktivnosti osim u slučaju slanja posebnih ponuda i newslettera za korisnike koji su se prijavili za primanje takvih obavijesti.
Društvo se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Prodavatelj neće neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Društvo ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.

9. Google Analytics
Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstovne podatke, koji su pohranjeni na Vašem računalu i koji omogućuju analizu korištenja web stranice preko Vas. Informacije upotpunjene kolačićima o korištenju ove stranice (uklj. Vašu IP adresu, pri čemu za Vašu anonimnost pomoću „_anonymizeIp()“ zadnjih 8 znakova nije prikazano Google Analytics) se prenose na Google server i tamo pohranjuju. Google će koristiti ove informacije za ocjenu Vašeg korištenja stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnostima web stranice za pokretača web stranice i za pribavljanje daljnjih usluga s korištenjem web stranice i Interneta. Google će proslijediti ove informacije trećoj strani dok god je to zakonski dopušteno ili dok god treća strana koristi ove podatke po nalogu Google-a. Google ni u kojem slučaju neće dovesti Vašu IP adresu uvezu s ostalim Google podacima.

10. Google oglasi
Ova web stranica koristi Google Remarketing, službu Google-a za uključenje prikaza na internetu. Zbog te namjene su informacije o Vašem ponašanju pri surfanju anonimno skupljene tijekom posjeta naše web stranice i pohranjene pomoću tzv. “Cookie” tekst podataka na Vašem računalu. Na osnovi ovih informacija treći ponuđač, uklj. Google, spaja oglase na web stranicama na internetu.

11. Sustav videonadzora u trgovini
Upozoravamo naše posjetitelje da se objekt CITY PARK ZELINA, zajedno sa vanjskim parkirnim površinama nalazi pod videonadzorom. Sustav video nadzora koristi se u svrhu zaštite sigurnosti posjetitelja, radnika i svih drugih osoba koje se nađu u CITY PARKU ZELINA, te radi sprječavanja požara i/ili drugih elementarnih nepogoda te radi zaštite imovine koja se nalazi u perimetru snimanja.
Kamere snimaju isključivo pokretne slike bez zvuka, te ne bilježe niti pohranjuju bilo kakve audio snimke, a nalaze se na parkiralištu, na ulazima, te u zajedničkim dijelovima objekta CITY PARK ZELINA. Pri ulasku u perimetar snimanja nalazi se vidljiva oznaka „OBJEKT POD VIDEO NADZOROM“. Obavijest sadrži i podatke o voditelju obrade kao i njegove kontakt podatke. Snimke videokamera se pohranjuju na rok od 8-10 dana, a nakon toga se automatski brišu, osim u slučaju da se pojedini događaj zabilježen na videosnimci iz opravdanih razloga sukladno članku 29. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podatka (NN 42/2018) (primjerice u svrhu dokaznog sredstva u sudskome postupku) zasebno ne pohrani na posebnom mediju. U tom slučaju, voditelj obrade napravit će službenu bilješku o točnim razlozima pohrane tih podataka, kao i vremenu na koje će ti podatci biti pohranjeni. Pravo pristupa osobnim podacima dobivenim sustavom video nadzora ima
odgovorna osoba voditelja i/ili izvršitelja osobnih podataka putem video nadzora. Pravo pristupa osobnim podacima prikupljenim putem sustava video nadzora ostvaruje se sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podatka (NN 42/2018). Video nadzor se vrši 24 sata dnevno.

12. Treće strane
Na našoj web stranici nalaze se poveznice (linkovi) koji vode na druge web stranice, kao što su web stranice zakupaca u CITY PARKU ZELINA i sl. Društvo nije odgovorno za sigurnost ili privatnost bilo kojih podataka koje prikupe te web stranice njihovim korištenjem. Molim Vas da pažljivo pročitate izjave o privatnosti koje se primjenjuju na tim web stranicama.

13. Izmjene Pravila privatnosti
Društvo može izmijeniti ili dopuniti ova Pravila u svakom trenutku te će se na web stranici Društva uvijek nalaziti posljednja verzija Pravila privatnosti. Molimo provjerite datum stupanja na snagu objavljen pri vrhu da biste vidjeli kada su Pravila privatnosti zadnji put ažurirana.

14. Kome se obratiti za upite i pritužbe
U slučaju bilo kakvih pitanja možete se slobodno obratiti našem službeniku za zaštitu podataka pisanim putem na adresu: INOVA OBJEKTI d.o.o., Rudeška cesta 16 ili na e-adresu: info@cityparkzelina.hr Sukladno čl. 34. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka na adresu elektroničke pošte azop@azop.hr ili na adresu Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb.